Over ons

More Than Floors is sinds 1983 gevestigd in Amsterdam. Wij zijn een echt familiebedrijf en streven ernaar om u als klant te ontzorgen. In onze showroom vindt u een prachtige collectie topmerken gordijnen, raamdecoratie, vloeren en binnen- en buitenzonwering.

Naast persoonlijk advies en hulp bij het maken van de keuzes, komen wij alles inmeten en wordt alles op maat gemaakt. En uiteraard wordt alles netjes gemonteerd door onze eigen monteurs en gelegd door onze eigen stoffeerders. 

Advies en service

Binnenhuis advies
Bij More Than Floors kunt u rekenen op een vakkundig en persoonlijk advies. Wij denken graag mee om uw woonwensen te verwezenlijken. Aan de hand van foto’s en plattegronden kunnen wij u in de winkel adviseren over materiaalkeuze en kleuren. Maar ook voor een uitgebreid interieuradvies bij u thuis bent u op het goede adres.

Stalenservice
Omdat het licht in uw huis meestal net even anders is dan in de winkel en het tevens van belang is dat de gekozen kleuren passen bij uw interieur kunt u de stalen altijd rustig thuis bekijken. Het uitlenen van stalen is geheel vrijblijvend.

Inmeet service
Het inmeten van uw vloeren, gordijnen en zonwering in uw huis behoort bij onze service en doen wij nadat u een product heeft uitgekozen geheel vrijblijvend. Hierbij zal tevens de situatie, bijvoorbeeld de ondergrond of de kozijnen, bekeken worden om te zorgen voor een optimaal eindresultaat.

Een stukje historie

 • De jaren 80

  Begin jaren 80 begint Mammoet tapijt (wie vergelijkt en rekent weet wat Mammoet betekent) met de verkoop van tapijt en vinyl aan de Sumatrastraat in Amsterdam-Oost. Het is de tijd van de grootschalige sloop en veel Amsterdammers trokken naar het toen nieuwe Almere.

 • Uitbreiding

  Na een paar jaar wordt het assortiment uitgebreid met gordijnen op een voor die tijd gigantisch winkelvloeroppervlakte van meer dan 400 m2.

 • Nieuw filiaal

  Met de opening van een filiaal op het Sierplein in Amsterdam-West, waar een van de huidige eigenaren zijn carriere in de woninginrichting begon, werd de basis gelegd voor het huidige More Than Floors.

 • Verhuizing

  Met de verhuizing van de Sumatrastraat naar de Javastraat werd er afscheid genomen van de winkels vol met rollen tapijt naar een wat luxere presentatie via stalen materiaal.

 • 2000

  In het begin van het nieuwe millenium werden de filialen samengevoegd op het huidige adres Amstelveenseweg. De laatste grote verandering vond in 2018 plaats toen de beide broers, waarvan de oudste al vanaf de Sumatrastraat werkzaam is geweest bij Mammoet, samen besloten om wat in middels More Than Floors by mammoet heet over te nemen.

 • Nieuw elan

  Na een interne verbouwing in 2022 en het indiensttreden van de beide zonen van de eigenaren staat ook de volgende generatie mammoetjes voor u klaar.

Image
De winkel op de Sumatrastraat 57-67 - ± 1996 
Image

De vorige eigenaar, Theo Pohlman

Image